10 Eylül 2015 Perşembe

Ana Sayfa

                                 İNCİ ELEKTRİK GÜVENLİK SİSTEMLERİ


İNCİ GÜVENLİK SİSTEMLERİ





Güvenliğin en yüksek seviye de olması gereken mekanlar, şirketler, kurum ve kuruluşlar için kamera görüntüleme sistemleri kullanılmalıdır. Kamera sistemleri sayesinde mekanda oluşan olayları anında görüntüleyebilir ve kayıt altında tutabilirsiniz.
Kamera sistemi ile birlikte görüntü kayıt sistemleri de kullanılması gerekmektedir. Daha önce olay anı görüntüsünü yakalamış fakat fark edememişseniz kayıt sistemleri sayesinde önceki zamana gidip olay anını seyredebilir ve belgeleyebilirsiniz.
Görüntülü güvenlik sistemleri kullanmak istemeyen ve maliyeti düşürmek isteyenler için Hırsız alarm sistemleri kullanılmaktadır. Bu alarm sistemleri harekete duyarlı olarak çalışır ve olay anında sesli olarak mekandakileri uyarır.
Parmak izli personel takip sistemleriyle çalışanlarınızı takip etmeniz maaşlarını hesaplamanız gelmediği günleri bulmanız ve gerekli dönüşümlerinizi yapmanız çok basitleşecek. Parmak izli personel takip sistemleri yazılımlarıyla birlikte şirketinizin adeta ayrılmaz bir parçası olacaktır. Parmak İzli Sistemleri, Kamera Sistemleri, Alarm Sistemleri, Yangın Alarm Sistemleri, Kayıt Cihazları, Personel Takip Sistemleri, Plaka Okuma Sistemleri, Diafon Sistemlerini.......


 Dome Kameralar  IR Kameralar  Zoom Kameralar  Termal Kamera  Gizli Kameralar  Speeddome Kameralar  Kontrol Keyboard  IP Kameralar  Lensler  Kayıt Kartları  Kayıt Cihazları  Muhafazalar ve Ayaklar  Bölücüler Ve Seçiciler  Adaptörler ve Aparatlar  Kablolar  Araç Kamera Sistemi
            540 TVL 48 LED SONY CCD GECEGÖRÜS KAMERA540 TVL 48 LED SONY CCD GECEGÖRÜS KAMERA
KABLOSUZ İP KAMERA WİFİ İP KAMERAWİFİ Kablosuz İP KAMERA EV YADA İŞ YERİNİZİ İSTENİZ AN İZLEME İSTER BİLGİSAYARDAN İSTER CEP TELEFONUNDAN YADA İPHONE İZLEME YÖNETME

600 TVL CCD BEYAZ DOME KAMERA600 TVL CCD DOME KAMERA SİSTEMLERİ GECE GÖRÜŞLÜ YENİ ÜRÜN
  
4 Kanal 100 Fps DVR kayıt cihazı4 Kanal Görüntüde Kayıtta 100 Fps DVR kayıt cihazı YENİ ÜRÜN KAMERA KAYIT CİHAZI

Kamera Kayıt Cihazı 16 kanal 4 sesli internetliKamera Kayıt Cihazı 16 kanal 4 sesli internetli.

 SPEED DOME KAMERA GECE GÖRÜŞ LEDLİ
Speed Dome Kontrol Keyboard

Kablosuz Kapı/Pencere Manyetik Kontak.
Kablosuz Pır Dedektör


Cep telefonundan bebek izleme

Bakıcı Denetleme Sistemi yeni doğan ve gelişim çağına kadar geçen süre içerisinde bebeğimizin ve bebeğimizi emanet etmiş olduğumuz bakıcılarımızın ayrıca bakıma muhtaç hastalarımızın davranışlarını kontrol altında tutmamızı sağlayan özel bir sistemdir. Sistem genel hatları ile dekoratif özel kameralardan ve özel görüntü kayıt modüllerinden oluşmaktadır. Sistem TV den canlı izleme, İnternetten Canlı izleme ve Cep telefonlarından canlı izleme olarak 3 farklı konseptte tasarlanmıştır. Önemli Not : Görüntü kayıtlarınız güvenliğiniz sebebi ile başka bir merkeze aktarılmaz evinizde bulunan kayıt cihazına kaydedersiniz. Böylece görüntülerinizi ve kayıtlarınızı sizden başka hiçbir kimse izleyemez kaydedemez. Bebek İzleme ve Denetleme Sisteminin Faydaları Nelerdir? Gelişim çağında olan bebeklerinizin ve bakıma muhtaç hastalarınızın gün içindeki tüm hareketlerini canlı olarak izleyebilir ve kaydedebilirsiniz. Bebeğinizin ve hastanızın zamanında, sağlıklı ve dengeli bir şekilde beslenip beslenmediğini kontrol edebilirsiniz. Bebeğinizin ve hastanızın vermiş olduğu olumsuz tepkilerin (huysuzluk, ağlama, mutsuzluk, korku, tedirginlik, çekingenlik vb.) nedenlerini tespit edebilirsiniz. Konularında tecrübesi olmayan, eğitimsiz, bilgisiz ve bilinçsiz bakıcı adaylarının davranışlarını gözlemleyebilir ve kontrol altına alabilirsiniz. Gelecekte bebeğiniz ve hastalarınız üzerinde telafisi mümkün olmayan tüm davranış bozukluklarını ve psikolojik bozuklukları önleyebilirsiniz. Sistem, Şiddetin söz konusu olduğu konularda hukuki bir belge niteliği taşımaktadır.
Sistem ayrıca   evinizin güvenliğini de en etkili bir şekilde sağlamaktadır. Bebek İzleme ve Denetleme Sistemini Kimler Kullanmalıdır? - Yeni Doğmuş Bebeği olan tüm anne ve babalar - Evde bakıma muhtaç hastası olan tüm aileler - Evinin güvenliğini sağlamak isteyen tüm aileler Bebek İzleme ve Denetleme Sistemine Sahip Olmak için Neler Yapmalıyım? 1 - Öncelikle kullanacağınız kamera adedini belirlemelisiniz. Kullanacağınız kamera adedini belirlerken evde bebeğinizin ya da hastanızın gün içinde zamanını geçirmiş olduğu odaları baz alabilirsiniz. Örneğin: bebek odası, hasta odası, tv odası, oyun odası, mutfak gibi. (Genelde 2 kamera ya da 4 kameralı sistem tercih edilmektedir.) 2 – Sisteminizi internet üzerinden izleyebilmeniz için ADSL hattınızın STATIP IP li olması gerekmektedir. Türk Telekomu arayıp IP nizin Statik olup olmadığını öğrenebilir, Statik değilse başvuru yapıp Statik IP ye dönüştürebilirsiniz. 3 – Kamera adedini belirlediniz ve ip niz de statik ip ise artık sistemin kurulumunu gerçekleştirebiliriz. 2 kameralı sistem3 saat, 4 kameralı sistem ortalama 5 saatlik bir kurulum sürecini içermektedir. Sistemin kablolama çalışması pvc kablo kanalları kullanılarak yapılmakta olup kablo kirliliği meydana gelmeyecektir. 4 – Kablolama çalışmasından sonra sistemin devreye alınması, uzak erişim ayarlarının yapılması ve eğitimlerinin verilmesi işlemleri gerçekleştirilmektedir. Artık evinizde bulunan kameralarınızı internetten canlı olarak izleyebilir, kaydedebilir ve istenmeyen durumlar karşısında tedbirlerinizi alabilirsiniz. 5- Kablosuz sistemleri 2,4 ghz bandından yayın yaptıkları için şirketimiz tarafından tavsiye edilmemektedir, nedeni ise bu tür alıcıları günümüzde çok yaygın olmasından dolayı evinizin civarında olan bir başka alıcı tarafından rahatlıkla izlenme olanagıdır, Bu tür cihazların şifreli veri gönderebilme ve alma ihtimalleri şu anki teknolojide çok büyük maliyetlerdedir. 6- İp kamera çeşitlerimizi alabilirsiniz kablosuz ip kamera çeşitlerimiz mevcuttur bu kameralar kendi etrafında yukarı ve aşağı internet üzerinden hareket ettirilebilinir. Bu kameralar için sadece 12 volt enerji kablosu çekimi yapılır, aynı evdeki kablosuz modem üzerinden faydalanılır.

Mesafelere göre kaç mm lens kullanmalıyız ? 

2.8 mm lens 5 m' ye kadar olan mesafelerde çok geniş açılı görüntü almak için kullanılır. Çok küçük boyutlarda kuyumcu mağazası, sarraf, döviz bürosu, shop, korner, bina girişi, merdiven başları vb. 2,8mm lens zorunlı kalınmadıkça kullanılmamalıdır. Çünkü görüntüde balıkgözü tabir edilen içbükey yamulmaya sebep olur. 4 mm lens 10 metreye kadar olan mesafelerde görüntü almak için kullanılır. Genel kullanım ürünüdür. 50m2 ye kadar olan bir oda, salon, mağaza vb yerde yeterlidir. Odanın köşesinde duran bir insanın tek gözünü kapatıp, diğer gözüyle gördüğü alan kadar görüntü alır. 6 mm lens 15 metreye kadar olan mesafelerde görüntü almak için kullanılır. 50 - 100 m2 arası salon, bahçe, sokak vb. yerler için kullanılır. 8 mm lens 20 metreye kadar olan mesafelerde görüntü almak için kullanılır. Okul, hastane vb yerlerin koridorlarına bakarken, sokak - cadde - depo gibi yerlerde tercih edilir 12 mm lens 30 metreye kadar olan mesafelerde görüntü almak için kullanılır. Uzak mesafedeki cisimleri yakın görmek için tercih edilmeli. Fabrika vb yerde uzaktaki kapı girişinde giren çıkan araçları yakından görmek için kullanılabilir. 16 mm lens 40 metreye kadar olan mesafelerde görüntü almak için kullanılır. Çok uzak mesafedeki cisimler bakmak için kullanılır.

Dome kamera

Dome kameralar adını sahip olduğu kubbe şeklinden alır. Kubbe şeklinde yapısı nedeniyle nereye baktığı çok fazla belli olmaz. Kompakt bir kameradır. Yani ayrıca ayak ve lens kullanmak gerekmez.
İki vidayla kolayca tavana montajı yapılabilir. Bu özellikleri Dome kamera fiyatı açısından avantaj oluşturur ve ekstra malzeme kullanılmadığı için Dome kamera fiyatları, aynı özelliklerde ccd box kameradan daha avantajlıdır.

Dome kameraların avantajları

1. Kamera Caydırıcılığı Dome kameralar şüpheli şahısların kameraların nerede bulunduğunu anlamasını hemen hemen tümüyle imkansız hale getirmektedir. Suç işlemeyi düşünen şahıslar kamera gözetimi altında olup olmadıklarını bu sayede anlayamamaktadır. Öte yandan kamera tavanda görülse bile lensinin nereye baktığı anlaşılamadığı için kötü niyetli kişi için caydırıcıdır.
2. Ekonomi, Ucuz fiyat - kamera, mercek ve hareket ettirici birime haiz dome kameralar aynı görüntüde ama içi boş süslemelerle gizlenebilmektedir. Sonuçta çok daha az maliyetler görünürde daha fazla kamera denetimi intibaı verilebilmektedir.
3. Dome kameranın estetik görünümüAçıkta bulunan bir kamera, mercek, hareket ettirme – kaydırma ünitesi ve bunlara bağlanan teller göze hitap etmemektedir. Bir dome kamera daha estetik olmakta ve işyeri ya da büro ortamının iç tasarımına ters düşmemektedir.

Dome kamera kullanım yerleri

Anaokulu kamera sistemlerinde, çocuk kreşi kamera sistemlerinde, çocuk yuvası cctv izleme sistemlerinde çoklukla tercih edilir. Buralarda tercih edilmesinin sebeplerinden biri kameranın nereye baktığının çok fazla belli olmaması ve iç ortamda dekoratif durması sebebiyle gözü rahatsız etmemesidir. Diğer bir artı özelliğiyse çocukların kameraya ulaşıp lensin ayarını ve bakış açısını değiştirememeleridir.
Dome kamera ayrıca ofis, mağaza gibi izlemenin yanında dekoratifliğinde ön planda olduğu yerlerde tercih edilmektedir. Böylece ofis ve mağazayı ziyaret eden insanlar üzerlerinde bir gözün olmasının yarattığı rahatsızlıktan kurtulmaktadırlar.
Fiyatlarının uygunluğu ve kullanım kolaylığı sebebiyle dome kameralar cctv izleme ve kayıt sistemlerinde yoğun bir şekilde kullanılmaktadır. Dome kameralar günlük yaşamda: dome kamera, dome kamerası, dome kameraları, kubbe kamera, kubbe kameralar, plastik kapaklı güvenlik kamerası olarakta anılmaktadır.

SONY, SHARP ve Diğer Image Sensörlü Kameralar Arasındaki Fark nedir?

  • Bu firmalar arasında Sony Dünyada ilk image sensöru üreten firma olduğu için en yaygın kullanılan chip Sony dir. Sony chipli güvenlik kameraları doğal renk vermekle ünlüdür.

  • Sharp sensörlü güvenlik kamerası canlı renk verir.

  • LG siyah beyaz chip konusunda uzmandır.

  • Günlük yaşamda kamerada kullanılan chip neredeyse bu markalarla anılır: Sony güvenlik kamerası, Sharp güvenlik kameraları vb.
    Fakat bu hatalı bir tanımdır. Doğrusu Sony image sensörlü güvenlik kameraları, Sharp sensörlü güvenlik kameraları vb. olmalıdır.
İmage sensör: optik sinyali sayısal elektronik bilgiye çeviren parça Digital işlemci: imaj sensörden gelen bilgiyi işleyip, değerlendiren ve tv, monitör, kayıt cihazı vb. elektronik cihazın kullanacağı formata dönüştüren parça. Para okumak istenilen döviz bürosu kamera sistemi, market kasiyer cctv kamera izleme sistemi, kuyumcu kamera izleme ve kayıt sistemlerinde çözünürlüğü yüksek bir kamera ve yakın bakan bir lens kullanmak gerekir. Yüksek çözünürlüklü kamera kullanarak görüntüdeki detayların daha iyi fark edilmesi ve pikselleşme denilen bozulmanın engellenmesi sağlanır. Bu iş için kullanılacak kamera para okumak için kesinlikle yakın bakmalıdır, buda kameranın baktığı alanın sınırlı olması dolayısıyla para vs alışverişinin sınırlı bir alanda yapılması gerektiği anlamına gelir. Metal kasa kameralarda farklı bakış açısı değerlerine sahip lensler kullanılarak ihtiyaca göre tasarım esnekliği sağlanmış olur.;
  • Örneğin genel görünüm alınmak isteniyorsa 4mm lens kullanılarak yaklaşık 80 – 90 derecelik bir açıyla genel görünüm alınmış olur.
  • Bazı küçük odalarda daha geniş bir açı görülmek istenir. Bu gibi uygulamalarda 2.8mm cctv kamera lensi kullanılarak 110-120 derecelik bir bakış açısı sağlanabilir.
  • Burada unutulmaması gereken detay kamera lensinin mm’ si büyüdükçe görüş açısı daralır ancak uzaktaki netlik artar. Hem geniş görüş hem de yakın görüş aynı anda fiziksel olarak mümkün değildir.
Burada önemli olan gerçekleştirilecek kamera sistemi projesine uygun fiyat / performans sağlayan en doğru ürünü seçmektir. Ortamın aydınlık seviyesi ve kullanım amacına göre farklı ürünler seçilerek bu oranın düşük değerlerde olması sağlanacaktır. Ayrıca duvar veya tavan montajına uygun olması avantaj sağlamaktadır. CCD box güvenlik kameralarında lens, ayak, adaptör, ayrıca alınmalıdır.